Siirry pääsisältöön

Haluan olla malli - kuinka malliksi?

Haluan olla malli - kuinka malliksi?

Monella on varmasti käynyt tämä ainakin mielessä jossain kohtaa elämää, että mallin työt Suomessa kiinnostaisivat. Miksipä ei ulkomaillakin ja kaikki riippuu itse mallista ja oikeista henkilöistä sekä väylistä, jotta pääsee etenemään. Realistisinta olisi tietysti aloittaa Suomessa, ja kokeilla miltä homma maistuu. Käteen jää vähintään mukava, mielenkiintoinen ja uusi kokemus. Palkkiota tietenkään unohtamatta.


Eteneminen sitten yleensä lähtee jonkin mallitoimiston/mainostoimiston kautta ja kriteerit voivat olla hyvinkin tiukat tai miksei helpotkin. Kannattaa olla tarkkana, sillä osa ottaa ns. sisään ja sitten aletaan vaatia portfolion tekoa varten isojakin summia ja/tai vaikkapa ilmaisia esityksiä jne jne...


Moni laskuttaa portfolion tekemisestä ja jättää tulevan mallin yksin etsimään niitä työpaikkoja. Ala on todella kova sekä äärimmäisen kilpailtu ja vaatii näkemystä sekä kokemusta, että mitä väylää kannattaa edetä ja mihin. Siksi suosisin jo edellä mainittua metodia, että aloittaa täällä Suomessa, testaa siipiään, etsii uskollisen yhteistyökumppanin ja siitä on sitten mahdollista laajentaa vaikka mihinkä.


Minä toimin nykyään yksin ihan tarkoituksella ja omaan todella paljon kokemusta markkinoinnista yleensä sekä verkkobisneksestä. Minulla on noin 20 vuoden kokemus Internet maailmasta ja olen koulutettu ihminen. Olen myös itse ollut kuvattavana, eli osaan samastua varsinkin ensikertalaiseen. Osaan myös useita ohjelmointikieliä, tunnen palvelimet, sekä olen erittäin hyvin kartalla maailmalla olevista palveluista. Päivitän osaamistani lähes päivittäin. Siinä vähän itsestäni ja aina saa kysyä lisää!


Toimiani ajan nimikkeellä Mallihaku Suomi ja se tarkoittaa juuri sitä. Tapauskohtaisesti myös Virolaiset ja mm. Venäläiset ovat tervetulleita kuvauksiini. Puhun myös erittäin hyvää Englantia, vaikka täysin syntyperäinen suomalainen olenkin.


Ainoa täysin ehdoton kriteeri hakemilleni malleille on 18 vuoden ikä. Pituus sekä paino ja muut ominaisuudet ovat täysin toissijaisia. Jokainen on omalla tavallaan kaunis ja sopii aivan varmasti johonkin kuvaus skenaarioon.


Minä siis palkkaan pääsääntöisesti kaikki halukkaat mallit. Olen innokas harrastaja/ammattilainen, aina vähän tilanteen ja sopimuksen mukaan. Jokainen tapaus neuvotellaan minun ja mallin välillä. Välikäsiä ei ole ja töitä on saatavilla lähes 100% varmuudella, kunhan omistat intoa, rohkeutta ja halukkuutta kokeilla uutta. Työ voi olla kaupallista tai harrastepohjaista. Voit toimia myös anonyyminä halutessasi.


Myös jo ennenkin toimineet mallit ovat aina todella tervetulleita!


Asiat sovitaan aina kahden kesken, eikä turhia välikäsiä ole sekoittamassa pakkaa.


Pallo on nyt sinulla ja kaikki riippuu sinusta. Haluatko jättää mallin hommat haaveeksi vai edes lähteä yrittämään ja katsomaan millaista homma oikeasti on?


Vielä tiivistäen, niin minulle käy kaikki ns. tavalliset mallit, XL-mallit ja plus mallit. Näillä ei ole merkitystä!


Ota yhteyttä ja jatketaan keskustelua kahden kesken. Tämän ei tarvitse johtaa välttämättä mihinkään ja kuten aina, niin homman voi keskeyttää milloin tahansa. Voit ottaa yhteyttä muutenkin ja tehdä ehdotuksia, jos on jotain mielessä.


mallihakua@gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haetaan malleja 2021

 Haetaan malleja 2021 Laitetaanpa verkot vesille ja laitetaan malliksi hakeminen suomessa vireille. Näistä aiemmista blogi kirjoituksista pääsee jo aika hyvin perille hommasta ja voit olla malli mistä päin suomea tahansa. Esim. Tampere, Turku, Oulu tai vaikka Helsinki. Ei sillä väliä. Sijainnillasi ei ole juurikaan merkitystä ja sopimamme mallin hommaamme tänne omalla kustannuksellamme tai tulemme sinun kaupunkiisi visiitille. Kaikki vähintään 18v täyttäneet ja haluan malliksi tyypit, niin vaan viestiä tulemaan tiuhaan tahtiin. Hommia riittää ja hauskaa tulee olemaan alusta loppuun. Mukava sitten lähteä hymyssä suin kotimatkalle ansaittu palkkio mukana. mallihakua@gmail.com

Ilmoittaudu malliksi - töihin malliksi

Ilmoittaudu malliksi! - töihin malliksi Olet siis päättänyt ryhtyä malliksi. Hieno homma! Annan tässä lyhyen infopaketin siitä, että miten toimia päätöksen jälkeen. Kirjoita minulle: Ikäsi? Pituutesi? Painosi? Sekä missä päin suomea mahdat asua? Olisi mukavaa kuulla myös jotain muuta sinusta itsestäsi täysin vapaamuotoisesti. Valokuvia ei ole todellakaan mikään pakko laittaa heti ensimmäisessä viestissä. Niiden aika koittaa sitten kun aika on sopiva sinusta. Toki kuvat nopeuttavat prosessia paljon ja osaan antaa arvioita palkkiostasi. Voit myös itse liittää mukaan palkkiotoiveesi. Tavoite on, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Olisi myös erittäin hyödyllistä kuulla, että millaisiin kuvauksiin olisit valmis? Tämän jälkeen ohjaan kyllä sitten keskustelua eteenpäin ja soitamme toisillemme jossain vaiheessa. Halutessasi voimme myös tavata jossain julkisella paikalla kasvotusten ja tehdä tuttavuutta. Skype sekä Teams voivat olla myös varteenotettavat vaihtoehdo